„Rejestracja Profesjonalna” – znamy stanowisko Komisji Infrastruktury!

Data:

W dniu dzisiejszym, na posiedzeniu Komisji Infrastruktury przyjęty został projekt ustawy wprowadzający możliwość czasowej „Rejestracji Profesjonalnej”.

Projekt został przyjęty jednogłośnie, ale podczas dyskusji nie obyło się bez wyrażenia obaw ze strony Posłów, Stowarzyszenia Producentów Części Motoryzacyjnych oraz przedstawiciela Funduszu Gwarancyjnego.

Obawy Pana Posła Pawlaczka próbowali rozwiać Paweł Tuzinek ze Związku Dealerów Samochodów oraz Maciej Szymajda ze StowarzyszeniaKomisów.pl.

Kolejny krok do wprowadzenia w Polsce Tablic Komisowych za nami.

Teraz Projekt trafi na posiedzenie Sejmu, następnie do Senatu i Prezydenta.

Posiedzenie Komisji możecie obejrzeć – TUTAJ

3 KOMENTARZE

1. Nie i bardzo dobrze że nie wrócisz, bo pewnie ciągnąłbyś wszystko co tylko odpala i się toczy.Tablice profesjonalne tylko po kraju i przez określony czas i za odpowiednią cenę ten czas, żeby nie było jazdy bez rejestracji w WK

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Popularne

Warto także przeczytać
Podobne

Handlujesz Samochodami Uszkodzonymi – MASZ PROBLEM! – stanowisko MI

BDO – pamiętaj o opłacie rocznej i złożeniu SPRAWOZDANIA.

/*! elementor - v3.19.0 - 05-02-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading...

Odwołanie od kar za sprzedaż pojazdu sprowadzonego przed rejestracją.

Jeżeli dostałeś zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie nałożenia na Ciebie za sprzedaż samochodu sprowadzonego przed jego zarejestrowaniem, możesz skorzystać z Pomocy radcy prawnego Pawła Tuzinka.

Nowe Oświadczenie Senatorskie i Interpelacje Poselskie w sprawie kar za nierejestrowanie pojazdów sprowadzonych.